joi, 20 noiembrie 2008

Viata simpla?

Cea mai "simpla" forma de viata cunoscuta de om este un animal unicelular cunoscut sub numele de amiba. Evolutionistii naturalisti pretind ca aceasta amiba unicelulara (sau ceva asemenea ei) s-a format prin generare spontana (adica fara interventie inteligenta) intr-un mic iaz cald undeva pe pamantul foarte primitiv. Potrivit teoriei lor, intreaga viata biologica a evoluat din acea prima amiba fara absolut nici o dirijare inteligenta.
Din nefericire pentru darwinisti ei au o mare problema, nu pot demonstra cum din substante anorganice au aparut spontan primele forme de viata, care in nici un caz nu sunt "simple". Lucrul acesta a devenit extrem de clar in 1953 cand James Watson si Francis Crick au descoperit ADN-ul (acidul dezoxiribonucleic), substanta chimica ce codifica instructiunile pentru formarea si inmultirea tuturor fiintelor vii.
Incredibila complexitate specificata a vietii devine evidenta atunci cand ne uitam la mesajul continut in ADN-ul unei amibe celulare (o creatura atat de mica incat pe o suprafata de 2,5 cm am putea insira mai multe sute de amibe). Mesajul existent doar in nucleul celular al micutei amibe este superior aceluia din toate cele 30 de volume ale Enciclopediei Britanice la un loc, iar intreaga amiba stocheaza la fel de multa informatie in ADN-ul ei cat 1000 de seturi complete de Enciclopedii Britanice.
Viata simpla? Nu exista asa ceva!

4 comentarii:

  1. Parerea mea e ca viata de asta e frumoasa pentru ca e complicata,de asta are farmec.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dan: asa e, viata e frumoasa, chiar si suferintele sunt frumoase pt ca ne fac mai intelepti si mai buni.

    @Anca: viata e complicata iar existenta noastra de multe ori si mai complicata. Uneori asta poate duce la ceva frumos alteori la ceva urat. Eu am ajuns la momentul in care vreau sa imi canalizez energia si timpul doar spre lucrurile frumoase.

    RăspundețiȘtergere