vineri, 24 octombrie 2008

De ce se bat oamenii ?

Zilele astea ma plimbam prin oras (Timisoara) si am vazut doi tipi care se snopeau unul pe altul. De aceea e un moment propice sa luam o pauza si sa ne gandim putin de ce se bat oamenii si cum ar putea fi opriti sa nu o faca.
Nu sunt un delicat, chiar dimpotriva, dar daca ma gandesc bine nu m-am mai batut din clasa VII cand am luat un pumn in ochi. Totusi eram un copil, nu stiam prea multe, dar nu pot sa inteleg cum niste oameni maturi hotarasc la un moment dat ca ar fi bine sa se bata.
Am doua verisoare, au varsta mentala a copiilor de 7 si 9 ani, pentru ca au 7 si 9 ani. Asa ca se altoiesc una pe alta destul de constant. Cand cea mica refuza sa ii dea o jucatorie surorii mai mari, ea inca nu detine vocabularul necesar formularii unui argument rational. Asa ca o pocneste.
Am aflat zilele astea ca daca toate creaturile ar fi de aceeasi marime, homarul ar avea creierul cel mai mic. Nu stie decat sa manance si sa rabufneasca daca ceva, orice il deranjeaza.
Asa ca, de ce se bat oamenii ? eu cred ca la radacina problemei sta lipsa de inteligenta si din pacate prea multi homari se plimba printre noi.

8 comentarii:

  1. din toate astea.. am de zis doar k.. tari verisoarele tale :)) :))

    RăspundețiȘtergere
  2. corect, in ring e sport, exista reguli, pregatire competitionala, doctori pe margine

    RăspundețiȘtergere
  3. As putea paria ca am fost proiectati pt lupta..si am fost dotati corespunzator atat psihic cat si fizic si ca diferenta dintre noi e doar un temperament mai bine sau nu instruit(caracteristicile temperamentului ar fi ca prin dorinta,iubire si etc. il putem lustrui formand in noi un caracter cu care reusim sa stapanim sau nu tenperamentul).Cred ca asta ne deosebeste de animale,dar viata e o lupta si dureros e ca e inevitabila ,,as mai avea multe de spus..dar as trece de la o simpla parere la un eseu..frumos subiect..bafta..

    PS-filozofia nu tine loc de foame..deci uneori trebuie sa iei totu ca atare dar nush de ce am impresia ca sti asta mai bine ca mine,bafta din nou

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ca uneori violenta a eliminat rapid vreun obstacol, insa niciodata nu s-a dovedit creatoare

    RăspundețiȘtergere
  5. Ba da...e foarte creatoare atunci cand e folosita cand si cum trebuie...ce spui tu sunt exceptii..luam ca exemplu un om nascut handicapat..el nu-si poate folosi de exemplu un mebru(o mana sau un picior-asa cum trbuie),la fel cu altii nu-si pot folosi furia asa cum trebuie si de aici se ajunge la violenta care uneori e chiar creatoate..adica vreau sa spun ca ea isi are locul ei la fel ca tot ce ne inconjuara si incearca sa-ti imaginezi lumea in care traiesti fara violenta...ai putea?si daca chiar ai putea..tu te-ai putea integra in ea,ai putea renunta voit la orice impuls de violenta?

    RăspundețiȘtergere
  6. -Laura: Dani....tu sti foarte bine parerea mea despre bataie,lupte pe strada etc....e cel mai josnic lucru pe care il poate face o persoana...si tocmai de asta suntem atat de diferiti de animale...ele folosesc violenta si sunt agresive pt k acesta este modul lor de viata...si altfel nu ar putea trai...in schimb noi care avem mentalitate si suntem capabili sa gandim...putem rezolva o pb fara bataie sau violenta...urasc din tot sufletul meu oamnii care se bat...acestia demonstreaza k nu sunt mai destepti decat un animal...in concluzie...sa spun mai pe romaneste sunt "prosti"...daca ar fi oamneni inteligenti nici macar nu ar putea sa se gandeasca la asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  7. Laura: asa e, iar atunci cand violenta e indreptate spre cineva mai slab e cu atat mai josnic

    RăspundețiȘtergere