vineri, 3 octombrie 2008

Karma

Karma este un concept in Hinduism care reprezinta ansamblul tuturor actelor, al tuturor emotiilor si sentimentelor, al tuturor gandurilor pe care un individ le-a acumulat in vietile precedente. Hindusii spun ca "Atunci cand ne bucuram de parfumul si culoarea vie a unei flori, ar fi bine sa privim si catre radacina, pentru ca fara ea, floarea nu ar putea sa se dezvolte. Asadar, karma este radacina noastra si in functie de aceasta, noi ne dezvoltam mai armonios sau mai greoi."
Pare frumos in teorie dar in practica functioneaza altfel. Credinta hindusa in Karma si in reincarnare ii face pe multi hindusi sa ignore strigatele suferinzilor. De ce ? Pentru ca ei cred ca cine sufera isi merita soarta deoarece a facut ceva rau intr-o viata anterioara. Astfel daca ii ajuti pe oamenii in suferinta, tu interferezi cu Karma lor.
How crazy is that?

5 comentarii:

  1. Concepte şi opinii... Greu de dezbătut dacă e întradevăr aşa sau altfel în domenile astea. Poate există, poate nu, nimeni nu deţine adevărul (ca să mă încadrez în tema recentă a blogului:P ).

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant dar exista un adevar care ramane adevar, noi il cunoastem?

    RăspundețiȘtergere
  3. Apropo de karma, uitati-va la "My Name is Earl" :)). Anyway, cat in ceea ce priveste parerea mea si numai a mea, pai... karma ar fi efectul bumerangului, actiune si reactiune... good deeds all the way baby!

    RăspundețiȘtergere
  4. lumea insa nu functioneaza asa, majoritatea oamenilor care fura o duc destul de bine, cel putin in Romania

    RăspundețiȘtergere
  5. Si noi uitam de magma, insa vulcanii deseori ne-aduc aminte de aceasta ;).

    RăspundețiȘtergere